Θεραπευτική άσκηση - Φωτογραφία
15948
page-template-default,page,page-id-15948,bridge-core-3.1.3,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16342

Θεραπευτική άσκηση

Θεραπευτική άσκηση

1. Clinical Pilates

Το Clinical Pilates αποτελεί μία ασφαλή  μέθοδο θεραπευτικής άσκησης, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί από όλους και χρησιμοποιείται ως εργαλείο αποκατάστασης σε μυοσκελετικά και νευρολογικά περιστατικά. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στη μείωση του πόνου, την πρόληψη τραυματισμών και τη βελτίωση της στάσης του σώματος.

Η διδασκαλία του Clinical Pilates μπορεί να γίνει ατομικά ή σε ολιγομελή τμήματα, ενώ το πρόγραμμα των ασκήσεων προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες του κάθε ασκούμενου έπειτα από λεπτομερή αξιολόγηση.

Το Φυσικοθεραπευτήριό μας διαθέτει εξολοκλήρου τον εξοπλισμό του Pilates, δίνοντας έτσι, τη δυνατότητα επιλογής αλλά και προσαρμογής στις ανάγκες του κάθε ασκούμενου.

Το Clinical Pilates διδάσκεται στο χώρο μας από πιστοποιημένους φυσικοθεραπευτές και μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα μεγάλο φάσμα παθολογιών, καθώς και σε ειδικό πληθυσμό (εγκύους, αθλητές, παιδιά, ανθρώπους της τρίτης ηλικίας).

2. Functional training

Το functional training – λειτουργική άσκηση στοχεύει στην ενδυνάμωση ολόκληρου του σώματος, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις καθημερινές απαιτήσεις, αλλά και τις αθλητικές δραστηριότητες.

Εντάσσεται στο πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας είτε για την αποκατάσταση τραυματισμών, είτε για τη πρόληψη αυτών. Σε συνεργασία πάντα με τους Φυσικοθεραπευτές του χώρου μας και έπειτα από αξιολόγηση, προσδιορίζονται οι στόχοι του ασκούμενου, ανάλογα με την φυσική του κατάσταση και τις απαιτήσεις τις καθημερινότητάς του.

Ο φυσικοθεραπευτής δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασκήσεων με σκοπό τη βελτίωση της δύναμης, της ευελιξίας, της ισορροπίας και της αντοχής.

Επίσης, εντάσσεται στο πρόγραμμα για  την αποκατάσταση τραυματισμών, καθώς και την πρόληψή τους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις με το βάρος του σώματος, με τη χρήση εξοπλισμού όπως ιμάντες/ TRX, λάστιχα, βαράκια κλπ. και πραγματοποιείται σε ατομικό  επίπεδο και σε μικρά γκρουπ.